Spring naar content
"Vrijwilligerswerk biedt voordelen zoals nieuwe vaardigheden leren, netwerk opbouwen, en een hechtere buurt creëren. Ontdek hoe Livable als leegstandsbeheerder bijdraagt aan sociale betrokkenheid."
Blog, Nieuws, Social return
30 juni 2024

7 inspirerende voordelen van vrijwilligerswerk voor jou

Vrijwilligerswerk is niet alleen goed voor de buurt, maar het kan ook wonderen doen voor jou persoonlijk. Als leegstandsbeheerder geloven wij bij Livable sterk in de kracht van social return. Vrijwilligerswerk brengt mensen samen, creëert een hechtere buurt en biedt jou als bewoner of huurder unieke voordelen. Wat zijn de voordelen van vrijwilligerswerk voor jou?

1. Boost je CV met vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk staat geweldig op je CV. Het toont aan dat je betrokken bent bij de buurt, initiatief neemt, en bereid bent om je tijd en energie te investeren in iets waardevols. Of je nu een student bent die op zoek is naar je eerste baan, of iemand die een carrièreswitch overweegt, vrijwilligerswerk kan je CV een boost geven en je onderscheiden van andere kandidaten.

2. Leer nieuwe vaardigheden en groeien

Vrijwilligerswerk biedt je de kans om nieuwe vaardigheden te leren of bestaande te verbeteren. Of het nu gaat om projectmanagement, communicatie, of zelfs hands-on vaardigheden zoals tuinieren of kleine reparaties, er is altijd iets nieuws te leren. Bij projecten van Livable zijn er veel mogelijkheden om nuttige en praktische vaardigheden op te doen. 

3. Bouw een waardevol netwerk op

Vrijwilligerswerk is een uitstekende manier om nieuwe mensen te ontmoeten en je netwerk uit te breiden. Het helpt je om in contact te komen met mensen die je anders misschien nooit zou ontmoeten. Deze connecties kunnen waardevol zijn, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Als bewoner of tijdelijk huurder in een van onze panden, kun je betrokken raken bij lokale projecten en zo een hechtere band met je buren opbouwen.

4. Voel je goed door anderen te helpen

Er is niets bevredigender dan het weten dat je een positieve impact hebt gemaakt op het leven van anderen. Vrijwilligerswerk geeft je de kans om direct iets terug te doen voor de gemeenschap. Of je nu helpt bij het organiseren van een buurtborrel of je inzet voor groenonderhoud, elke bijdrage telt en maakt de buurt een betere plek om te wonen.

5. Versterk de buurt door vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk helpt om de sociale verbinding in de buurt te versterken. Door samen te werken aan projecten, leren buren elkaar kennen en ontstaan er nieuwe vriendschappen. Dit maakt de buurt levendiger en veiliger. Bij Livable zien we vaak dat betrokken bewoners een positieve invloed hebben op de leefbaarheid en veiligheid van de omgeving.

"Vrijwilligerswerk biedt voordelen zoals nieuwe vaardigheden leren, netwerk opbouwen, en een hechtere buurt creëren. Ontdek hoe Livable als leegstandsbeheerder bijdraagt aan sociale betrokkenheid."

6. Maak een sociaal en duurzaam verschil bij Livable

Als leegstandsbeheerder zetten wij ons in voor duurzame oplossingen en sociale betrokkenheid. We werken papierloos, plannen efficiënt het gebruik van auto’s, en hergebruiken materialen na de sloop van panden. Door vrijwilligerswerk te doen bij Livable, draag je direct bij aan deze duurzame initiatieven. Onze samenwerking met projecten zoals Struikroven zorgt ervoor dat bestaand groen behouden blijft en een tweede leven krijgt, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de buurt. Wie wil er nu niet struikrover voor een dag (of vaker) zijn?

7. Doe mee en maak het verschil

Ben je geïnspireerd geraakt om vrijwilligerswerk te doen? Schrijf je dan nu in en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een levendige en hechte buurt. Houd er rekening mee dat bij sommige van onze projecten vrijwilligerswerk een vereiste kan zijn om in aanmerking te komen voor een woning. Check onze voorwaarden voor vrijwilligerswerk en lees onze andere blogs voor meer informatie. Samen maken we van elke buurt een betere plek om te wonen!

Vrijwilligerswerk biedt talloze voordelen, zowel voor jou persoonlijk als voor de gemeenschap. Het is een geweldige manier om nieuwe vaardigheden te leren, je netwerk uit te breiden, en een positieve impact te maken. Dus waar wacht je nog op? Sluit je aan bij Livable en maak het verschil!

Wil jij wonen bij Livable en ook vrijwilligerswerk doen?

Is tijdelijke verhuur voor jou ook de (starters-)oplossing? Geef je graag iets terug aan de wijk en mensen? Schrijf je dan in! Dan kunnen we kijken of jij en Livable een match zijn. En er worden bijvoorbeeld nog vrijwilligers gezocht bij de Katwijkse Zeeverkenners, dus geef je op!

Nieuwsgierig naar vrijwilligerswerk? Lees dan ook de blog “vrijwilliger met hart voor de buurt” en “papierkunst als dagbesteding voor kinderen“.