Spring naar content

livable en maasdelta

aandacht voor de buurt

Voor Maasdelta gaan wij het beheer van het Herstructurering project De Molenwei uitvoeren. De Molenwei is een oudere wijk in Spijkenisse met leuke eengezinswoningen van verschillende typen. De wijk wordt momenteel bewoond door ouderen en jongeren, alleenstaanden en gezinnen. Het is een wijk met korte- of geen voortuinen, de tuinen liggen achter de huizen, aan smalle achterpaden. Het is duidelijk dat wij, als beheerder en eerste aanspreekpunt, controle zullen uitvoeren op de staat en het gebruik van de huizen en tuinen. Livable selecteert de bewoners volgens de wensen van Maasdelta en onze eigen voorwaarden. De kandidaten zijn max 40 jaar en vanwege de tijdelijke aard van bewoning zullen er geen gezinnen met kinderen geplaatst worden. Het belangrijkste punt hier is dat de kandidaat bereid is zich in te zetten voor vrijwilligerswerk, gericht op de eigen wijk.

beheer en vrijwilligerswerk

Bij een herstructureringsproject zit er een uitdaging in de gedachte die bewoners soms hebben, ze gaan uit van het tijdelijke en kunnen daardoor soms een wat mindere betrokkenheid ervaren. Livable werkt mede daarom met vrijwilligerswerk. We vragen onze bewoners zich in te zetten voor hun buurt of wijk voor 1-2 uur per week. Wij bespreken dit met ze tijdens het intake gesprek. In veel gevallen hebben mensen al vrijwilligerswerk, zo niet, dan geven wij hen opties.

Vrijwilligerswerk kan variëren van het bieden van mantelzorg, het deelnemen aan de initiatieven die door Livable voor de wijk georganiseerd worden, tot aan het bieden van hulp op ICT- en regelgebied aan hen die dat nodig hebben. Op deze manier combineren we het aanbieden van tijdelijke woonruimte met het creëren van meerwaarde voor de wijk. In de vastgoedmarkt onderscheidt Livable zich hiermee van andere leegstandbeheerders en daar zijn we erg trots op.

Livable_leegstandsbeheer_groenonderhoud
Antikraak_wonen_via_Livable_Thureborgh_Dordrecht_Lilian_reviews

buurtbewoners

Wij begrijpen dat de plannen in een wijk voor de huidige bewoners een spannende tijd betekent. Zij zullen hun huis moeten verlaten waar zij in sommige gevallen al jarenlang met veel plezier wonen. We houden hier rekening mee wanneer we in de wijk aan de slag gaan.

Beheer >

Social return >

Ik wil graag meer weten over het beheer van mijn vastgoed