Spring naar content

Leegstandsbeheer

Wat is leegstandbeheer?

Bij leegstandbeheer mag de gebruiker het pand of een ruimte voor een bepaalde tijd gebruiken. Hierbij houdt hij of zij het pand netjes en houdt diegene ook de directe omgeving in de gaten.

Leegstandbeheer en bruikleen

Het gaat hierbij niet om het huren van de ruimte, maar om bruikleen. Hier gelden andere regels voor dan voor huur. Zo geldt bij deze vorm van beheer een opzegtermijn voor de gebruiker van een maand. Dit betekent minder zekerheid voor diegene die de woon- of werkruimte gebruikt, maar het voordeel is dat hij of zij een laag bedrag bruikleenvergoeding per maand betaalt. Ook heeft de gebruiker door bruikleen de mogelijkheid om op originele plekken te wonen.

Leegstandsbeheer en antikraak wonen

Als je een woning in bruikleen krijgt heet dat ook wel “antikraak wonen”. Voor velen een bekende manier van wonen maar voor sommigen ook nog onbekend. Lees dan ook onze blog over wat is antikraak wonen.

Leegstandsbeheer voorkomt waardeverlies

Voor de vastgoedeigenaar is het grote voordeel dat waardeverlies wordt voorkomen. Het pand wordt beschermd tegen kraak, inbraak en vandalisme. Daarnaast blijft de buurt levendig als het pand in gebruik is, wat gunstig is voor de (eventuele) nieuwe bestemming voor het pand in de toekomst. Door de korte opzegtermijn bij de gebruiker wordt het altijd op tijd leeg opgeleverd als dat nodig is. Kortom: je krijgt zekerheid en flexibiliteit en onnodige kosten en waardeverlies worden voorkomen.

Livable is een leegstandsbeheerder met het Keurmerk Leegstandbeheer

SKW-gecertificeerde leegstandbeheerders, zoals Livable, garanderen veiligheid, een goede leefkwaliteit en adequate voorzieningen. Voordat een pand in gebruik wordt genomen, beoordelen wij of het voldoet aan de veiligheidsstandaarden en kwaliteitseisen. We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. We doen ontzettend ons best om altijd aan alle eisen van het keurmerk te voldoen. Als leegstandsbeheerder kan Livable het hele proces van het beheren van jouw vastgoed voor je uit handen nemen. Van het snel plaatsen van een vooraf gescreende gebruiker en het regelen van contracten tot het geschikt maken van het pand en het regelen van alle voorzieningen.

Projecten leegstandbeheer

Bekijk hier enkele actieve projecten. En wil je meer informatie over andere projecten of een afspraak maken, neem dan contact met ons op.

waarmee kunnen we jou helpen?

ik heb een vraag

Aanhef

ik wil samenwerken

Aanhef