Spring naar content

veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meeste gestelde vragen. Indien je vraag er niet tussen staat kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.

vragen van huurders

“Als jij je gratis op deze website hebt ingeschreven nemen wij contact met je op. Dit noemen wij het telefonische intakegesprek. Dat kan de volgende dag al zijn maar het kan ook wat langer duren. Het ligt er maar net aan hoeveel inschrijvingen er binnen zijn gekomen.”

“Als wij een match hebben met elkaar vragen we je om documenten te uploaden in je online dossier. Daar ontvang je van ons een inlog voor. Nadat al jouw documenten er in staan gaan wij deze doornemen. Als alle documenten akkoord zijn kunnen we je voorstellen bij de opdrachtgever. Als de opdrachtgever ook akkoord gaat met de documenten kunnen we je uitnodigen voor een bezichtiging als er een ruimte voor jou beschikbaar is.”

“Tijdens een bezichtiging laten wij jou de ruimte zien. Als wij dan nog steeds vinden dat wij een goede match zijn krijg je de kans om de bruikleenovereenkomst of de tijdelijke verhuurovereenkomst ter plekke te ondertekenen. Daarna kan de betaling van de eerste termijn en borg voldaan worden en worden de sleutels aan jou overhandigd. Dan is het jouw plekje en kun je aan de slag!”

“Als er iets is met de woning vragen wij jou om daar altijd een ticket voor aan te maken in je online omgeving. Op die manier kunnen wij alle verzoeken blijven monitoren en zo snel mogelijk oppakken. Sommige zaken zijn voor eigen rekening, klein onderhoud of het vervangen van een deurbel. Maar een woning moet altijd wind- en waterdicht zijn, voor zulke zaken kun je altijd bij ons terecht.”

“Wij zorgen ervoor dat alle bewoners een up-to-date brandpreventiepakket krijgen. Het is verplicht deze middelen meteen in de ruimte of woning te bevestigen. Er wordt door ons gecontroleerd of alle rookmelders werken en op de goede plek hangen. Ook wordt er gekeken of vluchtwegen toegankelijk zijn. Je kan ook zelf nog wat doen om je woning of ruimte brandveilig te maken, klik hier voor meer informatie.”

“Dat weet je nooit van tevoren. Daarom is het heel belangrijk dat je altijd een terugvaladres hebt, een plek of iemand waar je naar terug kan als een project bij ons stopt. Wij kunnen niet altijd een indicatie opgeven, houd er dus rekening mee dat het altijd eindig is.
De opzegtermijn voor antikraak wonen en werken is 28 dagen. Als je tijdelijk huurt woon je gegarandeerd zes maanden bij ons. Jouw opzegtermijn is één maand en vanuit ons drie maanden. Houd je van meer vastigheid? Dan is tijdelijk wonen gewoon niet jouw ding. Even goede vrienden!

“Ja zeker, het is zelfs verplicht. Op het moment dat je bij ons een overeenkomst hebt getekend staat deze in je online dossier. Deze kun je dan direct gebruiken voor de inschrijving bij de Gemeente, wat ook vaak online gebeurd.”

Inschrijven bij het vernieuwde Livable

VoorkomLeegstand heeft begin 2022 leegstandbeheerder Livable overgenomen. De bedrijfsvoering is samengevoegd en we zijn verder gegaan als een team onder een naam: Livable! Heb jij je laatst ingeschreven op de oude website van Livable? Dan zie je deze pagina omdat de link voor het uploaden van je documenten verlopen is. Er zit niks anders op dan je opnieuw in te schrijven op deze nieuwe website. Neem meteen een kijkje bij onze andere veelgestelde vragen zodat je op de hoogte bent van de vervolgstappen!

“Als je tijdelijk in een woning woont en hier voor zorgt dan moet je nog wel iets belangrijks doen. Je moet je aanmelden bij een water- en energieleverancier. Wel zo belangrijk (en fris) 😉 om te kunnen douchen! Bedenk goed dat je ook hier tijdelijke contracten voor af sluit. Mocht je ergens maar een half jaar kunnen wonen dan wil je niet aan een vol jaar vast zitten bij een energieleverancier.”

“Als jij de kans krijgt om voor weinig geld in een leuk huis of een gaaf pand te gaan wonen, dan hoort daar ook wel een verantwoordelijkheid bij. Namelijk dat je goed op het pand let en dat je er netjes mee om gaat. Net zoals iedere andere woning eigenlijk 🙂 Geef het aan ons door als er iets is met de ruimte, dan kunnen wij kijken wat de juiste oplossing kan zijn. Zorg ervoor dat alles er netjes uitziet, dat vind de buurvrouw die misschien al haar hele leven daar woont ook prettig. Als bewoner zorg je voor een pand dat anders leeg zou staan waardoor het vernielt of gekraakt kan worden. Wat ontzettend zonde is met deze krapte op de woningmarkt. Dus laat zien dat jij zo’n buitenkans verdiend. Dan zijn we allemaal blij met elkaar!”

“Als je bijvoorbeeld in een oud schoolgebouw antikraak wil wonen, dan krijg je per persoon 1 ruimte toegewezen. In zo’n geval is samenwonen in 1 ruimte dus geen optie. Uiteraard kun je misschien wel allebei 1 ruimte naast elkaar krijgen in het zelfde gebouw. Is er een eengezinswoning voor tijdelijke verhuur beschikbaar dan kun je er voor kiezen om te gaan samenwonen. Er mogen dan 2 bewoners op dat adres geregistreerd staan.”
Tijdelijk wonen met kinderen is wettelijk niet toegestaan. Ook is het vaak niet toegestaan om huisdieren te hebben, dit is afhankelijk van de opdrachtgever en hier moet toestemming voor gegeven worden.

“Bij antikraak wordt er een bruikleenovereenkomst gesloten tussen jou en Livable. Belangrijk is om te weten dat het gaat om een bruikleenovereenkomst en daarmee dus niet om een huurovereenkomst. Lees hier meer.”

vragen van vastgoedeigenaren

“Dat zou echt leuk zijn! Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op om met elkaar te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Heb je deze toevallig hier al bekeken?”

“Ja dat kan zeker. Je zal dan vast al gesproken hebben met Bastiaan, Jelle, Jessica, Jerry of Esther. Of misschien heb je al contact gehad met Henk of Souad. Mocht jouw contactpersoon net even in gesprek zijn, bel ook gerust naar kantoor. Door ons online beheersysteem kan iedereen namelijk ter plekke inloggen bij jouw pand en je misschien al verder helpen. Fijn toch die korte lijnen? Spiek hier nog even mocht je de naam bij het gezicht kwijt zijn 😉 “

“Dat kan via ons fijne online beheersysteem, Qaasaa. Als opdrachtgever ben je gekoppeld aan jouw vastgoed en kun na ieder bezoek van ons aan het pand de inspecties inzien. Dan heb je alle meterstanden direct voorhanden en zie je hoe het pand onderhouden is of dat we ergens actie op hebben moeten ondernemen. Lekker transparant.”

“Ook dit nemen wij uit handen. Als wij een pand in beheer nemen informeren wij de buurtbewoners. Ook zullen wij het pand van diverse uitingen voorzien zodat het meer dan duidelijk is waar mensen met vragen terecht kunnen. Dat is vanaf dat moment ons “pakkie an”.”

“Ook dat is een optie en daar hebben wij ervaring mee. Neem gerust contact op zodat we kunnen vertellen hoe we dit aanpakken.”

“Als opdrachtgever ben je verantwoordelijk voor het onderzoek naar asbest in de woningen en veelal zijn er onderzoeken uitgevoerd voordat wij het pand in beheer namen. Zorg er dus voor dat dit gebeurd is of laat het ons weten als wij partij in moeten schakelen. Ook wijzen wij bewoners op de gevaren van water als een pand lang leeg heeft gestaan. Safety first.”

“Dat klopt! Ga met ons in gesprek en laten we kijken hoe we jou het beste kunnen helpen. Als je ons nummer niet al snel opgezocht had, voilà: 010 – 845 06 86. Tot snel :)”

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? Vraag het ons!

ik heb een vraag

Aanhef

ik wil samenwerken

Aanhef