Spring naar content

livable en staedion

leefbaarheid

Voor Staedion beheren wij in Den Haag de wijk De Gaarden. Vanuit Livable kunnen we tijdelijke huurwoningen aanbieden aan bewoners door de lange samenwerking met woningcorporatie Staedion. Zij hebben net als ons een maatschappelijk betrokken hart, hebben leefbaarheid hoog zitten en willen mensen een veilig en betaalbaar thuis bieden. Dat is exact de match die we zoeken in een samenwerking. Voor de wijken de Zichten, Dreven en Gaarden, is er een plan voor sloop en renovatie. Op de lange termijn spreken we over zo’n 2000 bestaande woningen en een oplevering van 5.500 woningen. Een project van grote omvang, waarbij meerdere beheerders betrokken zijn, en veel mensen geholpen worden met tijdelijke woningen!

vrijwilligerswerk voor de buurt

Bij een herstructureringsproject zit de uitdaging in de gedachte die bewoners soms hebben, ze gaan uit van het tijdelijke en kunnen daardoor soms een wat mindere betrokkenheid ervaren. Livable werkt mede daarom met vrijwilligerswerk. We vragen onze bewoners zich in te zetten voor hun buurt voor 1-2 uur per week. Wij bespreken dit met ze tijdens het intake gesprek. In sommige gevallen doen mensen al vrijwilligerswerk, zo niet, dan geven wij hen opties.

Vrijwilligerswerk kan variëren van het bieden van mantelzorg, het deelnemen aan de initiatieven die door Livable voor de wijk georganiseerd worden, tot aan het bieden van hulp op ICT- en regelgebied aan hen die dat nodig hebben. Op deze manier combineren we het aanbieden van tijdelijke woonruimte met het creëren van meerwaarde voor de wijk. In de vastgoedmarkt onderscheidt Livable zich hiermee van andere leegstandbeheerders en daar zijn we erg trots op. Voor ons is sociaal ondernemen niet iets wat moet, maar iets dat je gewoon doet.

Vrijwilligerswerk voor de buurt
Ruimzicht Den Haag

social return

Maatschappelijk ondernemen en sociaal beheren van vastgoed zit verankerd in ons DNA. Als enige leegstandsbeheerder van Nederland zijn wij officieel lid van social-enterprise.nl. Het enorme netwerk wat hierachter hangt zorgt ervoor dat wij snel kunnen schakelen bij het vinden van maatschappelijke invulling voor leegstaand vastgoed. Het maatschappelijke ondernemen is ondergebracht bij onze Creatable Foundation. Dit betekent dat wij nieuwe bewoners en ondernemers, die via Livable in Den Haag een ruimte krijgen aangeboden, wordt gevraagd om zich vrijwillig voor de wijk in te zetten!

 

Beheer >

Social return >

Ik wil graag meer weten over het beheer van mijn vastgoed