Spring naar content
Livable-Heythuysen-antikraak-wonen
Blog
05 januari 2024

Keurmerk Leegstandsbeheer 2024 is binnen!

We hebben opnieuw fantastisch nieuws om met jullie te delen: ons Keurmerk Leegstandbeheer is met trots verlengd! Dit keurmerk is de kern van onze missie om leegstandbeheer te verbeteren en te zorgen voor een veilige en kwalitatieve woon- en werkomgeving. Met de vernieuwing bevestigt SKW-certificaten dat Livable voldoet aan alle hoge eisen. Een prestatie waar we enorm trots en blij mee zijn!

De basis: Keurmerk Leegstandbeheer

Leegstandsbeheer is niet alleen een avontuur, maar ook een verantwoordelijkheid. Het Keurmerk Leegstandbeheer is onze basis, gericht op het verbeteren van kwaliteit en het waarborgen van bescherming voor eigenaren, beheerders en gebruikers. Het certificaat bevestigt dat we voldoen aan de hoogste normen, waardoor we met vertrouwen kunnen blijven werken aan het matchen van leegstaand vastgoed en woningzoekenden.

Hoe wij omgaan met leegstand: een kijkje achter de schermen

Het Keurmerk Leegstandbeheer gaat hand in hand met een gedragscode en normen, en wij streven ernaar om fatsoenlijk met elkaar om te gaan. Of je nu bewoner of beheerder bent, respect voor elkaars rechten en plichten staat centraal. Als bewoner heb je de taak om het pand netjes te houden en flexibel te zijn voor eventuele verhuizingen. Als beheerder beloven we duidelijke afspraken en respect voor de belangen van zowel opdrachtgevers als gebruikers.

“Ik doe een oproep aan opdrachtgevers en vooral aan gemeenten en corporaties om bewust te kiezen voor gecertificeerde leegstandbeheerders, het Keurmerk biedt een stevig kader van maatregelen die er voor zorgen dat de rechten en plichten van alle partijen duidelijk zijn en nageleefd worden”, aldus Koos Karssen van het Keurmerk Leegstand Beheer.

Veiligheid eerst: een zorgvuldige aanpak van leegstaand vastgoed

Voor het tijdelijk gebruik van leegstaande panden gelden weliswaar geen standaard huurregels, maar dit betekent niet dat gebruikers onbeschermd zijn. SKW-gecertificeerde leegstandbeheerders, zoals Livable, garanderen veiligheid, een goede leefkwaliteit en adequate voorzieningen. Voordat een pand in gebruik wordt genomen, beoordelen wij of het voldoet aan de veiligheidsstandaarden en kwaliteitseisen. Periodieke controles en rapportages zorgen ervoor dat alles op rolletjes blijft lopen.

Transparantie in klachtenafhandeling

Bij Livable geloven we in openheid en transparantie, en dat geldt ook voor onze klachtenprocedure. Elke gebruiker kan deze procedure in het online dossier of op de website terugvinden. Ons doel is te allen tijde te zorgen voor tevreden gebruikers. Mocht er onverhoopt toch een klacht zijn, hebben we een degelijke klachtenprocedure en een centrale klachtencommissie, ook toegankelijk voor meldingen over leegstandbeheerders zonder het Keurmerk Leegstandbeheer.

De toekomst van Livable: avontuurlijk en verantwoordelijk leegstandsbeheer

Met het vernieuwde Keurmerk Leegstandbeheer gaan we vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Onze missie blijft ongewijzigd: avontuurlijk wonen koppelen aan verantwoordelijk leegstandbeheer. Bij leegstandsbeheer staan kwaliteit, veiligheid en transparantie voorop!

Heb je vragen, suggesties of wil je gewoon meer weten? Neem contact met ons op.
Meer informatie over het keurmerk is beschikbaar via het Keurmerk Leegstandbeheer.