Spring naar content
VoorkomLeegstand neemt leegstandbeheerder Livable over
Blog
06 april 2022

VoorkomLeegstand neemt leegstandbeheerder Livable over

Groot nieuws! VoorkomLeegstand neemt per april 2022 leegstandbeheerder Livable over. Een bijzondere mijlpaal in het groeiproces dat VoorkomLeegstand doormaakt. De komende tijd zullen beide bedrijven onder hun eigen naam blijven opereren. De bedrijfsvoering wordt al samengevoegd en het streven is dan ook dat we begin 2023 verder gaan onder één naam.

Dit jaar viert VoorkomLeegstand haar 15-jarig jubileum. Het bedrijf heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toonaangevende speler binnen de branche. Met een persoonlijke aanpak wordt maatwerk geleverd. Het team heeft oog voor het individuele aspect van de bewoners en de lijnen naar de opdrachtgever zijn kort.

Op deze manier is VoorkomLeegstand in staat om vrijwel iedere leegstandsvraag adequaat te kunnen behandelen. Ook wanneer de omstandigheden vragen om een creatieve aanpak. Op deze wijze wordt de leefbaarheid binnen een pand en binnen de wijk vergroot terwijl de risico’s van leegstand aanzienlijk worden beperkt.

Overname Livable voelt als logische stap

De overname van Livable voelt als een logische stap binnen de groeistrategie van VoorkomLeegstand. Livable is al ruim 10 jaar een maatschappelijk betrokken leegstandbeheerder waarbij de focus ligt op social return. Zo worden bewoners in dezelfde wijk aan elkaar verbonden en kun je als tijdelijk huurder iets teruggeven aan de omgeving. Op deze manier wordt het vastgoed beschermt, onderhouden, bewoond én kunnen we met aandacht bewoners aan elkaar en aan de wijk verbinden!

Proost livable
Met aandacht en vanuit sociaal oogpunt

Het voorkomen van leegstand gaat veel verder dan het tijdelijk plaatsen van bewoners en ondernemers. En juist op dit punt vonden VoorkomLeegstand en Livable elkaar. Door met aandacht en vanuit sociaal oogpunt invulling te geven aan leegstaande projecten zetten we met elkaar een mooie stap naar de toekomst.

Nog meer kennis en ervaring

“Met de overname van Livable haalt VoorkomLeegstand meer kennis en ervaring in huis. Met als doel om huidige en toekomstige projecten nog efficiënter in te kunnen vullen en de maatschappelijke mogelijkheden naar een hoger niveau te tillen.”

Samen de toekomst in

Bastiaan Koetsveld, eigenaar van VoorkomLeegstand, is blij met deze nieuwe ontwikkeling: ‘We zijn al een tijd met elkaar in gesprek, we herkennen het sociale aspect van het ondernemen bij elkaar en het feit dat we voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen binnen leegstandbeheer. Het samengaan van Livable en VoorkomLeegstand is een logische stap, maatschappelijke betrokkenheid met persoonlijke aanpak, zo ga ik graag de toekomst in!’

Dennis Cleef en Carmen Salomons, oprichters van Livable:

“De afgelopen 10 jaar hebben we met ons team en de bewoners een verschil gemaakt in wereld van het leegstandbeheer. Daar kijken we met trots op terug. Wij hebben voor de overname gekozen voor Livable omdat dit een jong en ambitieus bedrijf is. Met de overname wordt de sociaal- en maatschappelijke aanpak van Livable gecontinueerd. Wij gaan ons verder richten op projectontwikkeling met dezelfde invulling op sociaal- en maatschappelijk vlak.”

Meer weten?

Voor vragen over VoorkomLeegstand en de overname van Livable kunt u contact opnemen met Bastiaan Koetsveld via bastiaan@livable.nl of bel naar: 010 – 845 06 86