Spring naar content
Meewerkstage of werken bij Livable
Blog, Nieuws
26 september 2023

Verlies jij geld op leegstaand vastgoed? Hier 5 tips!

5 tips om leegstaand vastgoed voor jou te laten werken

Leegstaand vastgoed is vaak een zorg voor vastgoedeigenaren. Dat kan een gevolg zijn van herstructurering van een wijk. Leegstaand vastgoed brengt niet alleen financiële verliezen met zich mee, maar kan ook leiden tot ongewenst vandalisme en kraak. Je verliest dus geld aan jouw leegstaande vastgoed! Gelukkig is er een oplossing die voor opdrachtgevers en gebruikers werkt: antikraak. Laten we eens kijken naar de voordelen voor jou als opdrachtgever!

1. Bescherming tegen kraak en vandalisme

Niets is vervelender voor jou als vastgoedeigenaar dan te ontdekken dat je leegstaande pand illegaal is gekraakt. Antikraak stelt jou in staat om je eigendommen te beschermen tegen deze dreiging, terwijl je ook kan profiteren van verbeterde objectbeveiliging. Doordat er legale bewoners in de leegstaande panden komen wonen of werken, minimaliseer je het risico op ongewenste indringers en vandalisme. Dit verhoogt de vastgoedbescherming aanzienlijk.

2. Geld besparen en inkomstengeneratie bij herstructurering

Leegstaand vastgoed kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen, zoals beveiliging, onderhoud en belastingen. Antikraak biedt een kosteneffectieve oplossing, en dit is vooral waardevol bij herstructurering van panden. Je kan leegstaande panden verhuren aan tijdelijke bewoners tegen lagere tarieven dan reguliere huurcontracten. Dit helpt niet alleen bij het verminderen van kosten, maar genereert ook inkomsten en kan de financiële basis leggen voor herstructurering.

3. Onderhoud en toezicht bij vastgoedbescherming

Een ander voordeel van antikraak is dat de tijdelijke bewoners of ondernemers vaak een oogje in het zeil houden en kleine onderhoudstaken verrichten, wat bijdraagt aan de vastgoedbescherming. Dit betekent minder zorgen en verantwoordelijkheden voor jou als eigenaar, waardoor je kan focussen op de herstructurering van het vastgoed. Je kan vertrouwen op een groep betrokken bewoners of ondernemers om voor het pand te zorgen en bij te dragen aan het behoud ervan. Dat stralen Janneke, Leon en Ed hieronder ook wel uit vinden wij!

Livable-antikraak-kosten-besparen Livable-antikraakwonen-opbrengst Livable-antikraak-vastgoed-beschermen

4. Flexibiliteit en snelheid bij objectbeveiliging en herstructurering of sloop

Antikraak biedt flexibiliteit en snelheid, vooral bij objectbeveiliging en herstructurering van vastgoed. Leegstaand vastgoed kan snel gevuld en opgeleverd worden zonder lange juridische procedures, waardoor je als vastgoedeigenaar sneller kan reageren op veranderende behoeften en doelen voor herstructurering.

5. Sociale verantwoordelijkheid en herstructurering

Laatste maar zeker niet het minste is het aspect van sociale verantwoordelijkheid bij herstructurering. Door leegstaand vastgoed antikraak te maken, draag je als opdrachtgever bij aan de gemeenschap door tijdelijke huisvesting te bieden aan mensen die anders moeite zouden hebben met het vinden van betaalbare woonruimte. Het is een manier om zowel zakelijk als sociaal een positieve impact te hebben, terwijl je werkt aan herstructurering. Voor veel van onze opdrachtgevers is het levendig houden van de wijk zeer belangrijk. Lees ook meer over enkele projecten verspreid door heel Nederland. 

Wat levert antikraak jou op?

Het is een win-win oplossing die zowel zakelijke als morele voldoening biedt. Overweeg antikraak als een innovatieve manier om leegstaand vastgoed nieuw leven in te blazen en te beschermen tijdens herstructurering. Het maakt ook niet uit of het om een schoolgebouw, een kantoor, een klooster, een kinderdagverblijf of een gehele wijk met eengezinswoningen gaat. Laat dat vastgoed dus geen dag langer onbeschermd leeg staan en bel ons: 010-8450686!

Ben je benieuwd naar onze bewoners en ondernemers?

Neem dan een kijkje bij onze blogs, waar we de schijnwerpers richten op de mensen die deel uitmaken van onze Livable community. In deze verhalen delen onze bewoners en ondernemers hun ervaringen, uitdagingen en successen. Ontdek hoe ze leegstaand vastgoed nieuw leven inblazen, welke creatieve projecten ze ontplooien en hoe ze bijdragen aan de bruisende sfeer in de panden die we beheren. Deze persoonlijke verhalen bieden niet alleen inzicht in de diversiteit van onze gemeenschap, maar laten ook zien hoe leegstandsbeheer een positieve impact kan hebben op zowel individuen als de omgeving. Lees onze blogs en maak kennis met de mensen die de kern vormen van ons succesvolle leegstandsbeheer.