Spring naar content
Lamp
Video
23 februari 2023

Wonen in een schoolgebouw, hoe is dat?

Antikraak wonen, geen standaard studentenhuis

Simone woonde met een paar meiden in een schoolgebouw in het hart van Middelburg. Het was geen gewoon appartement of een standaardstudentenhuis. Nee, ze hadden het geluk om antikraak te wonen, wat betekende dat ze een heel schoollokaal tot hun beschikking hadden. Het was een unieke en inspirerende plek om te wonen, een onwijze loft in een levendige omgeving.

Leegstandsbeheer

Het schoolgebouw waarin ze woonden, had ooit dienst gedaan als een basisschool. De gemeente heeft daar een leegstandsvergunning voor aangevraagd en Livable als leegstandsbeheerder gevraagd. Hierdoor kregen Simone en haar huisgenoten de kans om via Livable zo’n unieke woonervaring op te doen. De meiden waren dol op de charme en de geschiedenis van het gebouw en ze voelden zich bevoorrecht om er te mogen wonen. Dat maakt je als leegstandsbeheerder ook vrolijk!

Wat een ruimte om in te wonen

Een van de meest opvallende kenmerken van hun nieuwe thuis was de ruimte. Het schoollokaal waarin ze woonden, was enorm. Het had vroeger gediend als een klaslokaal voor kinderen, maar nu was het hun eigen privéwoonruimte. De ruimte was ingedeeld in verschillende secties, elk met een specifieke functie. Aan de ene kant hadden ze hun woonkamer, compleet met comfortabele banken, boekenplanken en een televisie. Aan de andere kant bevond zich hun keuken, met een grote eettafel waar ze samen konden eten en koken.

Het was niet alleen de grootte van de ruimte die indruk maakte, maar ook de hoge plafonds. De hoge ramen reikten tot aan het plafond, waardoor er veel natuurlijk licht naar binnen viel. Het gaf de hele loft een lichte en luchtige sfeer. Simone en haar huisgenoten hadden ook planten in overvloed, die gedijden in de overvloedige zonneschijn die de ruimte binnenkwam. Het voelde als een oase in het midden van de stad.

Voordeel antikraak wonen

Een ander voordeel van het antikraak wonen in een voormalige school was de locatie. Het gebouw bevond zich in het centrum van Middelburg, op loopafstand van winkels, restaurants, cafés en culturele attracties. Ze konden ’s ochtends gemakkelijk naar de lokale markt gaan om verse producten te kopen of ’s avonds naar een van de gezellige eetgelegenheden in de buurt gaan. Het was een bruisende en levendige omgeving, vol met activiteiten en mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten.

Het antikraak wonen in een schoolgebouw in Middelburg is een onvergetelijke ervaring voor Simone en haar huisgenoten geweest. Ze hadden de kans om in een unieke en inspirerende omgeving te wonen, omringd door geschiedenis, cultuur en creativiteit. De ruimte bood hen de vrijheid om te groeien, te creëren en te genieten van het leven in al zijn facetten. Het was meer dan zomaar een plek om te wonen; het was een thuis vol avontuur en mogelijkheden. En terwijl de dagen voorbijgingen en de toekomst onzeker was, wisten ze dat ze altijd zouden terugkijken op deze tijd in hun leven als een van de meest bijzondere en opwindende hoofdstukken.

Schrijf je nu in als het jou ook leuk lijkt om op ongewone plekken te wonen.