Spring naar content
Henk
Blog
23 februari 2023

Henk (73) in de spotlight, onze zeer gewaardeerde en enthousiaste collega

Blijven werken is beter voor de samenleving en beter voor jezelf!”

Je zou denken dat na 73 jaar de enige dingen die onze collega Henk nog beheert, zijn medicijnkastje en zijn Netflix-account zijn. Maar nee, deze oude rot in het vak is nog steeds een belangrijk onderdeel van het Livable-team en heeft meer energie dan menige millennial.

Studentencampus Thureborgh

In plaats van achter de geraniums te zitten, heeft Henk zich gestort op het op poten zetten van de organisatie van Thureborgh, een voormalig zorgcentrum dat nu dienst doet als studentencampus. Toevallig kende Henk het pand goed omdat zijn oma er vroeger woonde, en omdat Thureborgh zo’n beetje in Henks achtertuin staat.

Kennis van management en organisatie

Tot aan zijn pensioen werkte Henk als afdelingsmanager bij een GGZ-organisatie, destijds mocht je na je pensioen niet langer blijven werken, maar Henk werd niet blij van het thuiszitten. Toen Henk in het wijkkrantje las dat deze plannen rondom Thureborgh speelden, liep hij eens langs.

Zo sprak hij op een dag de eigenaar van Thureborgh en die liet zich ontvallen dat de organisatie nog niet echt stond. Henk heeft toen zijn diensten aangeboden, er was geen overeenkomst behalve de afspraak dat de organisatie in korte tijd beter zou functioneren.

Vastgoedbeheerder en bewonersconsulent bij Livable

Zo gezegd zo gedaan en Henk is blijven hangen bij Livable. Hij heeft, gezien zijn professionele verleden, kennis van management en organisatie van woon- en werkprojecten. Er is dus een schat aan ervaring waaruit geput kan worden en ook als er iets praktisch opgelost moet worden, is Henk de man die het regelt. Wie had gedacht dat de meest gevraagde persoon in het Livable-kantoor een 73-jarige zou zijn?

Iets terugdoen voor de samenleving

Henk: ‘de lol die ik eruit haal? Ik heb iets met de samenleving, ik wil graag ergens het verschil maken, ik wil iets doen waar de samenleving iets aan heeft’. Bovendien heb ik al een lang leven, ik kijk nergens meer van op, ik ben dus makkelijk te binden aan moeilijke casussen.’ 

‘Ik begrijp niet dat mensen na het pensioen vinden dat hun werkzame leven stopt, dat ze dat goed vinden, dat ze nergens meer iets aan toevoegen, ik begrijp dat gewoon niet. Blijven werken is beter voor de samenleving en beter voor jezelf!’

‘Je moet wel zelf willen, gezond blijven en ambitie houden want de samenleving staat niet stil. Die onvoorspelbaarheid, die dynamiek; Het is nooit saai en dat trekt mij aan. 

Kortom; Met zijn open geest en tomeloze ambitie bewijst Henk dat leeftijd slechts een getal is. Dus als je de volgende keer denkt dat je te oud bent om iets te bereiken, onthoud dan dat Henk op zijn 73ste nog steeds een topper van een vastgoedbeheerder is in ons team!