Huurder Sebastien laat de muziek horen die hij met meneer componeert

Op de koffie bij de huurder: Hollandse hits en wandelen met de hond

Waterweg Wonen gaat herstructureren en werkt samen met Livable om professioneel tijdelijk beheer te combineren met maatschappelijke inzet voor de wijk. Livable monitort het vrijwilligerswerk dat de huurders doen en we laten dat ook graag zien aan onze samenwerkingspartners. Onlangs waren we te gast bij Sebas en zijn vriendin Anneloes in Vlaardingen. Onder het genot van koffie en Zeeuwse frou frou vertelden ze ons en de mensen van Waterweg Wonen enthousiast over hun vrijwillige bezigheden.

Het stel komt wekelijks over de vloer bij een ouder echtpaar dat ze in de wijk leerden kennen. Terwijl de heren musiceren, maken de dames een stevige wandeling met de hond. Sebas: ‘Meneer geeft aan welk nummer hij graag zou willen zingen. Meestal is dat een evergreen of een van de Hollandse meezingers. Ik zorg voor bladmuziek voor de synthesizer en samen zorgen we dan dat het lied wordt opgenomen.’ Ter illustratie laat hij een compilatie van de nummers horen via de tv (foto). De kwaliteit en het repertoire zouden zeker niet misstaan op een zomers stadsfeest.
Sebas’ vriendin vult aan. ‘Het stel heeft een Husky, die houden van flinke wandelingen. Dus terwijl de mannen in de muziek verdiept zijn, gaan mevrouw en ik met de hond op pad. Dan nemen we echt de tijd. Voor de hond en om gezellig bij te kletsen.
Nu logeert het dier bij Sebas en Anneloes, want het echtpaar is een paar dagen op pad. Anneloes: ‘Ons huisje is te klein voor een eigen huisdier, daarom is het leuk om af en toe een logĂ© te hebben waarmee we hier door de buurt kunnen wandelen.’
Aan het eind van het uurtje kwam Waterweg Wonen met mooi nieuws: de appartementen aan de Frank van Borselenstraat blijven in ieder geval nog tot en met eind dit jaar staan.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.