Meet & Greet met Pascalle: buurtbemiddeling om de wijk gezellig te houden

Tijdens Livable-huiskamersessies laten we onze opdrachtgevers kennis maken met onze huurders. Wie zijn ze, wat drijft ze en wat voor vrijwilligerswerk doen ze? Een maatschappelijke inzet die Livable van haar huurders vraagt om meerwaarde voor de buurt leveren. Onlangs stelde bewoner Pascalle haar huiskamer open voor Trivire, de gemeente Dordrecht en Livable om enthousiast over haar werk als buurtbemiddelaar te vertellen.

Pascalle is een 26-jarige dame die al zes jaar in Sterrenburg woont. Oorspronkelijk komt zij  uit de wijk. ‘Dus toen ik snel op zoek moest naar een nieuwe woonruimte was ik heel blij om terug te kunnen keren naar mijn oude buurtje.’

Indertijd – ze was nog student – koos ze ervoor om zich via Mee Plus in te zetten voor buurtbemiddeling. ‘We kiezen geen partij maar we bekijken allerlei mogelijkheden waarop de buren zelf hun probleem samen kunnen oplossen. En dat lukt dan meestal ook. Een gemiddelde casus wordt in vier avonden besproken, steeds met een week ertussen.’ 

Inmiddels is Pascalle afgestudeerd manager in de zorg: een drukke baan met onregelmatige werktijden. ‘Toch wil ik graag vrijwilligerswerk blijven doen. Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor de maatschappij. Gelukkig gaat Mee flexibel om met mijn onregelmatige werktijden. In ruil werk ik wat meer in de zomermaanden, het hoogseizoen voor het ontstaan van onenigheid tussen buren.’

In haar drukke bestaan vindt Pascalle ook nog tijd om het waterpolo vrouwenteam te coachen. Ooit draaide ze zelf op topniveau mee in de competitie. Het wonen via Livable beviel Pascalle zo goed dat zij haar waterpoloteam hierover vertelde… waarna het ene na het andere teamlid van MNC Dordrecht ook via Livable ging huren. ‘Dat werd een gezellige boel met de halve ploeg bij elkaar in de buurt. Twee keer per jaar organiseerden we een volleybal- en tafeltennistoernooi op het buurtgrasveld hier.’

Pascalle houdt van gezelligheid en een babbeltje met de buren: ‘Zeker in de zomermaanden, als iedereen in de achtertuin zit, ontstaan er leuke gesprekken. Toen ik hier net kwam wonen zag ik het als een tijdelijke oplossing voor mijn huisvestingsprobleem. Maar ik zit hier nu inmiddels al zes jaar prima naar mijn zin.’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.