Een portret: Patrina, nieuwe inwoonster Vlaardingen

Patrina

Mijn naam is Patrina, ik ben 22 jaar en woon sinds december 2016 via Livable in Vlaardingen. Ik zit in het eerste jaar van mijn opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener aan de hogeschool Rotterdam, ik heb het hier naar mijn zin.

Ik ben met Livable in aanraking gekomen door mijn nichten die al via hen woonden. Doordat ik ook op zoek was naar een woning heb ik me bij Livable ingeschreven. Ik ben heel blij dat ik de woning in Vlaardingen vond, ik ben er erg tevreden over. Het is een twee kamer appartement en dat is groot genoeg voor mij, het is ook wel erg prettig dat ik iets helemaal voor mijzelf heb. Daarnaast vind ik het een fijne buurt, het is rustig en stil en ik kan ook makkelijk in de buurt boodschappen doen.

Dat je, als je gaat wonen in een huurwoning, ook vrijwilligerswerk moet doen had ik nog niet eerder gehoord bij een wooncoöperatie. Het doen van vrijwilligerswerk vind ik leuk en geen probleem zolang het binnen mijn schema past. Ik doe al vrijwilligerswerk bij MEE op weg, dit is een project van stichting MEE. Stichting MEE werkt volgens de overtuiging dat mensen met een verstandelijke beperking mee moeten kunnen doen in de samenleving. Bij het project MEE op weg helpen vrijwilligers om kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen zelfstandig te leren reizen met het openbaar vervoer.

stichtingmeeSamen met het maatje wordt een MEE op Weg-plan ingevuld om te kijken welke route geoefend gaat worden. Foto’s, plaatjes of OV-app’s worden als hulpmiddelen ingezet om informatie geven over de route. Ik begeleid via dit project een verstandelijk beperkt meisje. Meestal oefenen we één keer in de week samen.

Voor het vrijwilligerswerk bij Livable sta ik ingeschreven bij de website Nederland voor Elkaar. Ik heb hier één verzoek van ontvangen. Er werd gevraagd mijn emailadres door te sturen en dit heb ik gedaan maar hier heb ik vervolgens niets meer van gehoord. Ik zou het prima vinden om iets te doen voor een buurvrouw of een van de bewoners van het ouderencentrum hier in de buurt.

Vlaardingen, 16 maart 2017

FvBorselenstraat

Livable beheert in opdracht van Waterweg Wonen momenteel een vijftiental woningen aan de Frank van Borselenstraat in Vlaardingen. Naast professioneel beheer arrangeert Livable als sociaal ondernemer maatschappelijke waarde in de buurt. Tijdelijke bewoners bieden zich als vrijwilliger aan in en voor de buurt via de vrijwilligersmarktplaats ‘Nederland voor elkaar’. Daarnaast zijn vrijwilligers actief bij de Heemtuin Westwijk en stichting MEE. 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.