Spring naar content
Bastiaan Koetsveld
Blog
20 juli 2022

Leegstandsbeheerder VoorkomLeegstand onderneemt al 15 jaar

Een nieuw interview met ondernemer Bastiaan Koetsveld. Zijn ambitie uit 2020 is werkelijkheid geworden!

In 2020 stelden we 10 vragen aan Bastiaan Koetsveld, oprichter van Voorkomleegstand (nu Livable genaamd), over groei en ambitie.

Twee jaar geleden vertelde Bas over zijn missie:

Mijn ambitie is om binnen een afzienbare tijd tot de top 5 van de Nederlandse leegstandbeheerders te behoren. Op de langere termijn heb ik ook een internationale ambitie met kantoren in verschillende landen. Hierbij sta ik zeker ook open voor het overnemen van andere leegstandbeheerders. Deze ambitie gaat gepaard met het blijven bieden van de juiste kwaliteit met een hecht en deskundig team. 

Een andere ambitie is het beschikbaar stellen van onze BeheerManager aan andere vastgoedbeheerders, zodat zij ook kunnen profiteren van deze tool. Ik denk dat we hierin een stap vooruit voor de gehele branche kunnen betekenen.” aldus Bastiaan Koetsveld.

Een groeiend bedrijf en team in 2022

Inmiddels is het team van deze jonge ondernemer gegroeid naar een team van 12 mensen. Nu, twee jaar verder is er een belangrijke ambitie uitgekomen….helemaal in lijn der verwachtingen: VoorkomLeegstand heeft Livable B.V. overgenomen!

De tijden zijn onzeker, en jij neemt een heel bedrijf over, spannend! Wat deed je besluiten om deze kans te grijpen?

Dit was een ontzettend leuke kans om meerdere redenen. Hiermee kunnen we onze vastgoedportefeuille vergroten en de sociaal maatschappelijke insteek van Livable met hun stichting is iets waar wij zeker warm voor lopen. En Livable is ook nog eens een Rotterdamse partij met mooie opdrachtgevers uit onze regio.

Waarin zie je dat Livable een echte toevoeging is voor VoorkomLeegstand?

Het gedachtegoed van Livable, om mensen vrijwilligerswerk te laten doen voor de buurt, is een sociale insteek waar behoefte aan is. Wanneer alle tijdelijke bewoners zich 2 uur per week zouden inzetten voor een betere wereld, dan kunnen die duizenden uren echt een verschil maken.

Nu met Livable erbij, waar wil je naar toe?

Met het volledige team willen wij de portefeuille nog verder uitbouwen. De mensen van VoorkomLeegstand en Livable kunnen het goed met elkaar vinden, dat is erg fijn. En we zijn op dit moment op zoek naar extra mensen die ons team komen versterken. Met al deze kanjers willen we een hecht team neerzetten.

Team livable

Blijft Voorkomleegstand nu nog wel Voorkomleegstand, idem dito voor Livable?

We werken nu op basis van “het beste van 2 werelden”. Dit hele jaar staat in het teken van samenwerken en van elkaar leren.

Hoe onderscheid je je in de leegstand markt?

Wij kunnen voor iedere vraag een oplossing bieden:

  • tijdelijke verhuur
  • bruikleen / antikraak
  • beheer van vastgoed voor bijzondere doelgroepen, zoals vluchtelingen
  • objectbeveiliging middels camerabeveiliging en opvolging
  • advies bieden over veiligheid (legionella, asbest, elektrakeuring)
  • tijdelijk beheer van corporatiebezit bij herstructureringswijken (sloop/nieuwbouw)
  • tijdelijke transformatie van vastgoed
  • risicodragend vastgoed aanhuren.

Ons aanbod is zoals je ziet zeer breed! Wat wij daarnaast ook nog bieden is ons zelfontwikkelde vastgoedbeheersysteem Qaasaa. Daarin houden wij alles bij voor de opdrachtgever, bewoner en onszelf. Het beheer van vastgoed is voor alle betrokken partijen inzichtelijk, transparanter kan niet! Door al deze diensten te kunnen bieden zijn wij een enorm betrokken en ervaren bedrijf.

Wat is je droom vandaag?

Mijn droom is net in vervulling gegaan :). Dit wil ik verder uitbouwen zodat we hier de komende jaren met plezier kunnen werken. Wat ik ook heel belangrijk vind is dat ik altijd goed betrokken blijf op de werkvloer, het is niet fijn als er te veel lagen in een organisatie ontstaan. Als je goed betrokken bent blijf je geïnformeerd en kun je snel schakelen.

Wat heb je tot nu toe geleerd van de overname?

Omdat dit de eerste keer is dat ik een bedrijf overneem was eigenlijk alles nieuw! Ik ben een jonge ondernemer en besef me dat niets vanzelf gaat, een dergelijk traject kan even duren. Zo weet ik nu ook dat een overname pas definitief is als alle handtekeningen bij de notaris op papier staan. En dat na de overname het echte werk begint, zoals het integreren van alle werkprocessen en het leren van elkaar.
In welke markt of tijd je ook zit, er komen altijd kansen op je pad en die moet je dan pakken.

Heb je tips voor iemand die ook deze stap wil nemen?

Schakel hulp in van partijen om je te adviseren op gebied van waardering en overnames. Denk ook aan het samengaan van de twee teams, neem tijd voor teambuilding. Als ondernemer heb je ook wel eens twijfels, dus praat erover met zoveel mogelijk verschillende mensen, het is altijd positief om van en met elkaar te leren!

Heb jij vragen voor Bas of kunnen wij je ergens mee helpen, laat het ons weten! Neem contact op via 010 – 845 06 86!