Spring naar content
Statement VLBN coronavirus
Blog
27 maart 2020

Statement VLBN coronavirus

Ook in deze crisistijd staat Livable klaar om zoveel mogelijk bruikbare wooncapaciteit tijdelijk beschikbaar te maken voor de mensen die het hard nodig hebben!

Vanuit de Vereniging Leegstandbeheerders Nederland (VLBN), is er een statement uitgegaan over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van leegstandbeheerders tijdens de coronacrisis. Als lid van deze vereniging geeft Livable gehoor aan deze verklaring.

Passende oplossing voor bewoners

In de verklaring van het VLBN komt naar voren dat leegstandbeheerders zich inzetten voor het niet onnodig op straat zetten van bewoners. Als leegstandbeheerder hebben we ervaring met het helpen van mensen. Daarnaast hebben we oog voor de soms moeilijke positie waarin mensen zich verkeren. Om deze reden adviseren we eigenaren van onroerend goed om tijdelijke bewoning op basis van bruikleen te blijven faciliteren en waar mogelijk te verlengen en uit te breiden. Het doel hiervan is het maximaliseren van betaalbare bruikleen woningen in deze moeilijke tijd.

Livable staat klaar

Ook in deze crisistijd staat Livable klaar om zoveel mogelijk bruikbare wooncapaciteit tijdelijk beschikbaar te maken voor de mensen die het hard nodig hebben! Hierbij kunnen we helaas geen garantie geven dat je kunt blijven wonen in huidige woonruimte. Wel doen we onze uiterste best om een passende oplossing te vinden:

  • We bekijken altijd de opties voor een vervangende woonruimte. Als we deze kunnen aanbieden, stemmen we met je af of dit voor jou een optie is. Hierbij geldt: hoe flexibeler je bent, hoe groter de kans op een oplossing.
  • We adviseren onze opdrachtgevers over het beschikbaar stellen van meer woonruimte en waar mogelijk sloop of renovatie uit te stellen.
  • Wanneer er geen mogelijkheid is om langer te kunnen blijven of naar een vervangende woonruimte te verhuizen, dan zul je naar “terugval adres” moeten.

Heb je vragen over je woning tijdens de coronacrisis? Je kunt ons bereiken via info@voorkomleegstand.nl
Bekijk hier ons aanbod.

Lees hier meer informatie over het statement op de website van branchevereniging VLBN.