Spring naar content
Blog accountmanager Livable Richard
Blog
03 april 2024

Met trots terug naar Livable. Het verhaal van onze accountmanager Richard (33)!

Je bent in 2016 bij ons (toen VoorkomLeegstand) gestart en na 5 jaar ging je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Wat bracht je na 3 jaar terug naar de Livable familie en wat hoop je te bereiken in deze nieuwe fase van je carrière als sales accountmanager bij ons?

Na mijn vertrek jaren geleden ben ik sterker en professioneler geworden. Ik heb veel banden aangehaald met relaties en nieuwe contacten gelegd. Mijn collega’s bij Livable voelden altijd al als familie. Er liggen duidelijke kansen om samen door te groeien, ik wilde dus graag terug. Nu ben ik klaar om samen met het Livable team Nederland te veroveren.

Wat was het mooiste project waar je aan hebt gewerkt als accountmanager en wat heb je ervan geleerd?

Een project waar ik heel trots op ben, is dat we het leegstandsbeheer mochten voeren van een wijk van 180 woningen voor woningcorporatie Leystromen. Maar er lopen nu zoveel verschillende mooie projecten. Voor de gemeente Leiden mogen wij het beheer verzorgen van meerdere locaties voor de opvang van statushouders en vluchtelingen. Voor de gemeente Tilburg mogen wij het beheer van de gehele vastgoedportefeuille verzorgen, daar kunnen we zoveel studenten en startende ondernemers blij mee maken!

Voor de woningcorporaties Staedion, Veluwonen en Maasdelta zijn we actief in grootschalige herstructureringsprojecten. Het is een bevestiging van je harde werk als je wordt gekozen. Bij grote projecten leer je ook nieuwe dingen, omdat elke gemeente of wijk een andere aanpak van leegstand vereist en wij daar altijd in meebewegen en kunnen adviseren.

Wat motiveert jou het meest in het salesvak en hoe vertaal je die motivatie naar succes in je werk?

Voor mij gaat het vooral om het bijdragen aan oplossingen en het opbouwen van relaties door heel Nederland. Dat persoonlijke aspect, gecombineerd met het commerciële, is waar ik energie van krijg en wat leidt tot succes in mijn werk. En als accountmanager heb je ook te maken met afwijzingen. Maar daar haal ik extra motivatie uit, ik zal door blijven gaan met het verbeteren van ons aanbod en werk extra hard om jou de juiste oplossing aan te bieden.

Wat zijn belangrijke trends of veranderingen die je hebt opgemerkt in de leegstandsbeheer branche?

Ik heb gemerkt dat er de laatste tijd meer overnames zijn geweest in het leegstandsbeheer en dat de expertise breder is geworden. Ook is er meer integratie met vrijwilligerswerk en wordt er gewerkt aan huisvesting van statushouders en vluchtelingen. Dit maakt het werkveld van het leegstandbeheer nog breder en interessanter. Wij leveren voor ieder project dan ook maatwerk.

Kun je ons vertellen hoe je succesvolle lange termijn partnerschappen creëert met klanten?

Voor mij draait het allemaal om authenticiteit. Ik ben altijd mezelf, oprecht geïnteresseerd in de behoeften van mijn klanten en sta altijd voor ze klaar, zelfs buiten kantooruren. Dat vertrouwen en die toegankelijkheid leggen de basis voor een succesvolle samenwerking.

Wat zijn jouw passies en interesses naast het vastgoed?

Buiten het werk geniet ik van sporten, tijd doorbrengen met familie, reizen en simpelweg genieten van het leven. “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”. Voor mij is het belangrijk om plezier te hebben in wat je doet, zowel in werk als in het leven.

Livable voorkomt leegstand & Richard

Wil jij kennismaken met Richard omdat je op zoek bent naar een partner die maatwerk biedt voor jouw leegstaande vastgoed? Zijn onuitputtelijke passie voor het opbouwen van relaties en het vinden van oplossingen kan het verschil maken. Neem dan direct contact met ons op of plan meteen een meeting in zijn agenda. Livable staat klaar om leegstand te voorkomen en je te helpen bij het beheer van jouw vastgoed.

Werken bij leegstandsbeheerder Livable

Wil jij ook bij ons werken of stage lopen? We zullen je met open armen ontvangen, neem contact op en laat van je horen!