Spring naar content
Carli Klijn
Review
24 september 2020

Skyline Rotterdam op de wand

Kantoor VoorkomLeegstand is op de toekomst voorbereid middels muurschildering van de Rotterdamse skyline door kunstenaar Carli Klijn.

Een mooie start van de dag

Het is maandagochtend en kunstenaar Carli Klijn (instagram) staat me al op te wachten als ik om kwart over acht op de Maaskade aan kom. Hij is het hele weekend bezig geweest met het schilderen van de skyline van Rotterdam op de muur in het kantoor van VoorkomLeegstand (nu Livable genaamd) maar desondanks spat de energie uit zijn ogen. ‘Ik ben er zo blij mee, hij is zo goed geworden!’. Het blijft voor ons nog even gissen want de hele wand, waar de 6.2 meter lange skyline van Rotterdam op geschilderd is, is secuur afgeplakt en pas als iedereen er is onthult Carli samen met Bastiaan Koetsveld, eigenaar van VoorkomLeegstand, het kunstwerk.

Hier staat-ie dan: De hele Rotterdamse skyline over ruim 6 meter. Geweldig mooi is het geworden, met de logo’s van Livable, Properbee en Qaasaa geïntegreerd, echt een Kunstwerk!

FSV De Feijenoorder

Op de vraag hoe Carli dit toch zo geweldig kan antwoordt hij dat dat gaat om oefening, oefening en nog eens oefening. Ik denk zelf dat er toch ook wat talent bij komt kijken maar daar rept Carli niet over.

Anyway; Carli Klijn woont in Moerkapelle, hij huurt daar antikraak de gymzaal van de voormalige Rehobothschool via Livable en op die muur maakte hij zijn eerste skyline, natuurlijk ook van Rotterdam, zijn hometown en de thuisstad van zijn club Feyenoord. Onze vastgoedbeheerder Antony kwam bij een periodieke controle deze schildering tegen en zo was de link snel gelegd.

Carli werkt als vrijwilliger bij FSV de Feijenoorder, zij verzorgen de sfeeracties en spandoeken in de Kuip en het was daar dat Carli zijn graffiti- en tekentalent kon toepassen en verbeteren. Ook maakte hij als graffiti-artist veel kunst in Rotterdam op de daarvoor aangewezen muren in de stad. Het schilderen is zijn grote hobby en passie, en hij geniet van de flow die het werk hem biedt.

Zelfs de Zalmhaven staat er al

Alle gebouwen zijn vertegenwoordigd, en natuurlijk is VoorkomLeegstand op de toekomst voorbereid, de oplettende kijker had het vast al gezien, de Zalmhaven is op deze schildering al klaar, op naar de toekomst!