Spring naar content
Livable_vluchtelingenhuisvesting_onderwijs
Blog, Social return
30 april 2024

6x leegstandsoplossingen & vluchtelingenhuisvesting

Livable heeft de leegstandsoplossingen voor vluchtelingenhuisvesting. Ontdek in 6 stappen hoe Livable leegstandsproblemen aanpakt en vluchtelingen helpt.

1. Leegstandsbeheer: Livable’s toewijding aan vastgoedeigenaren en bescherming

Met 17 jaar ervaring in vastgoedbeheer is Livable toegewijd aan het ontzorgen van vastgoedeigenaren en het beschermen van hun eigendommen tegen kraak, verloedering en vandalisme. Ons doel is om voor elk object een passende oplossing te vinden.

2. Livable’s respons op de oorlog: omvorming van anti-kraakpanden tot vluchtelingenhuisvesting

Met het uitbreken van de oorlog in Oekraïne ontstond er een dringende behoefte aan opvanglocaties. Vastgoed dat voorheen diende voor zogenaamde anti-kraakbewoning werd omgevormd tot opvangfaciliteiten. De vraag naar nieuwe dienstverlening groeide snel, en Livable paste zich aan deze verandering aan.

3. Livable’s inzet voor vluchtelingenhuisvesting: een nieuwe dienstverlening sinds 2022

In 2022 zijn wij gestart met het beheren van objecten die zijn aangewezen als opvanglocaties. Door snel en doelgericht te handelen, hebben wij toegewijde medewerkers aangetrokken die niet alleen technisch beheer kunnen uitvoeren, maar tevens affiniteit hebben met de doelgroep die wordt ondergebracht. Onze collega’s zijn fulltime aanwezig op de betreffende opvanglocaties en spreken de taal.

4. Het sociale karakter van Livable in de leegstandsbranche

Ons sociale karakter in de leegstandsbranche is een kenmerk waarop we trots zijn. Oprechte belangstelling voor onze huurders, gebruikers en opdrachtgevers onderscheidt ons van andere partijen en draagt bij aan tevredenheid.

We creëren we een omgeving waarin vluchtelingen de mogelijkheid hebben om hun ervaringen te delen en zich gehoord te voelen. We hebben inspirerende verhalen gehoord van mensen die, ondanks de uitdagingen die ze hebben meegemaakt, veerkrachtig zijn gebleven en hoop hebben gevonden in hun nieuwe omgeving. Deze verhalen inspireren ons om ons werk voort te zetten en onze inzet voor vluchtelingenhulp te versterken.

5. Sociale ondernemers en vluchtelingenhulp onder één dak

Bij Livable geloven we in de kracht van samenwerking en het creëren van inclusieve gemeenschappen. Daarom streven we ernaar om ook sociale ondernemers te huisvesten in panden die geschikt zijn voor vluchtelingenopvang. Zo is Vluchtelingenwerk Nederland een van de organisaties die in een van onze panden in Leiden gevestigd is. Door deze aanpak kunnen mensen alles onder één dak vinden: van opvang en ondersteuning tot de mogelijkheid om te werken aan hun eigen ondernemingen. Dit bevordert niet alleen efficiënte hulpverlening, maar ook de vorming van onderlinge relaties en steunnetwerken. Door sociale ondernemers en vluchtelingen samen te brengen, creëren we een omgeving waarin mensen elkaar kunnen helpen en inspireren, wat bijdraagt aan een veerkrachtige en inclusieve samenleving.

6. Toekomstperspectieven: Livable’s leegstandsbeheer bij vluchtelingenopvang en duurzaamheid

Als voorstander van inclusieve en duurzame gemeenschappen, blijft Livable zich inzetten voor het bieden van hoogwaardige opvang voor vluchtelingen. Door te blijven innoveren en streven naar verbetering, wil Livable een verschil maken in het leven van vluchtelingen en de samenleving als geheel.

Ook streven we naar het creëren van duurzame oplossingen die de gemeenschap versterken. Door sociale ondernemers te huisvesten in panden die geschikt zijn voor vluchtelingenopvang, stimuleren we een omgeving waarin verschillende groepen elkaar kunnen versterken en ondersteunen. Dit niet alleen bevordert efficiënte hulpverlening, maar ook de ontwikkeling van sociale en economische netwerken binnen de gemeenschap zonder extra uitstoot. Onze aanpak is gefundeerd op duurzaamheid en heeft als doel de emissies te verminderen en de regionale luchtkwaliteit te verbeteren.

Livable_vluchtelingenhuisvesting

Binnenkort meer over het beheer van opvanglocaties

Binnenkort schrijven wij nog een blog over het beheer van opvanglocaties. Lees ook onze eerste blog over hulp aan vluchtelingen
Wil je meer weten over hoe Livable opvanglocaties beheert en hoe wij kunnen helpen bij het leegstandsbeheer? Neem dan nu contact met ons op via 010-8450686 of stuur een e-mail naar hallo@livable.nl. Samen kunnen we kijken naar passende oplossingen voor het vastgoed & bijdragen aan het bieden van een veilige en gastvrije omgeving voor vluchtelingen. Door het delen van dit blog, draag je bij, aan het vergroten van de bewustwording rondom vluchtelingenhulp en het belang van duurzaam leegstandsbeheer. Samen kunnen we een positieve impact maken op het leven van vluchtelingen en onze samenleving als geheel.