Spring naar content
Jelle Remerij
Blog
05 augustus 2020

Ik dacht gelijk: daar moet ik werken

Ik ben van oorsprong maatschappelijk werker, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ik dacht gelijk: daar moet ik werken, mijn sociale hart laten kloppen in een commerciële setting.

Door het Brabantse land

Sinds 15 juni werkt hij al bij Livable, Jelle Remerij. De hoogste tijd dus voor een nadere kennismaking.

Dit interview vindt plaats tijdens een periodieke inspectieronde door het Brabantse land. Jelle (34) geeft gelijk aan dat dit voor hem een aantrekkelijk onderdeel is van zijn werk. Lekker op pad om bezichtigingen te doen met daarbij de gezellige contacten met de gebruikers.

Een ander deel van zijn werk bestaat uit het kantoorwerk en intakegesprekken voeren waarbij zijn mensenkennis van pas komt. Maar ook met de nieuwe gebruikers een bezichtiging plannen en mensen daadwerkelijk kunnen plaatsen in de door hen gewenste ruimte. ‘Ik hoop dat de nieuwe inschrijvers zich direct letterlijk en figuurlijk thuis voelen bij Livable.’

Het sociale met het commerciële

‘Dit werk combineert het sociale met het commerciële, bovendien heb ik belangstelling voor  wonen in de ruimste zin van het woord dus toen ik kennismaakte met Livable was ik direct geïnteresseerd’, zo vertelt Jelle.

‘Ik leerde Livable kennen via mijn vorige baan als projectleider bij stichting De Binnenvest in Leiden, ik ben van oorsprong maatschappelijk werker, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ik dacht gelijk: daar moet ik werken, mijn sociale hart laten kloppen in een commerciële setting.

Jelle voelt zich helemaal thuis

‘Nu, twee maanden verder, is het werk precies zoals hij zich had voorgesteld. Veel contacten met evenveel verschillende mensen. ‘De bruikleennemers van de panden die we in beheer hebben zijn vooral avontuurlijke mensen die ook op een avontuurlijke manier willen wonen. Het is verrassend om te zien wat de bruikleennemers achter de voordeur hebben gerealiseerd, soms zo creatief, daar word ik helemaal enthousiast van. Daarbij is het ook fijn om te werken in een klein team, je kunt veel invloed hebben, ideeën vinden hun uitweg vlot naar de praktijk, de persoonlijke aandacht voor de gebruikers staat in hoog vaandel dus ja, geweldig gewoon!’

– Jelle Remerij