
Gemeente Kaag en Braassem focust op starters bij het invullen van leegstand
In haar samenwerking met Livable wil de gemeente de grote woonvraag opvangen met het beschikbaar stellen van leegstaande ruimtes.
De gemeente Kaag en Braassem richt zich bij het invullen van leegstand op starters en mensen die tijdelijk een woonruimte nodig hebben. In haar samenwerking met Livable, wil de gemeente de grote woonvraag opvangen. Dit willen ze doen door het beschikbaar stellen van leegstaande ruimtes voor deze doelgroepen, omdat het voor hen lastig is om een woning te vinden.
Wonen is eerste prioriteit
Yvonne Peters, portefeuillehouder grondzaken en vastgoed, houdt zich bezig met deze kwestie. ‘Bij ons is wonen één van de eerste prioriteiten bij het invullen van leegstand. De wachtlijst voor sociale huurwoningen loopt op naar gemiddeld zeven jaar, dus voor veel starters is het verkrijgen van een woning op korte termijn lastig.’
Leegstandbeheer in goede handen
Omdat de gemeente het beheer van leegstand goed wil inrichten, gaat zij op zoek naar een geschikte leegstandbeheerder die hierbij kan helpen. Dit zodat panden niet leeg komen te staan.
Roel van der Plas, adviseur grondzaken, neemt in 2014 contact op met Livable en er komt een fijne samenwerking tot stand.
Samenwerking met Livable
‘We zijn heel tevreden over de samenwerking met Livable. Contracten zijn duidelijk, we hebben een vaste contactpersoon en kunnen op korte termijn opzeggen. De flexibiliteit, het snelle actie ondernemen en de duidelijke communicatie spreken ons ontzettend aan in Livable. Alles is van A tot Z geregeld, van het snoeien van groen tot het contact met omwonenden.’
‘Livable is een goed antwoord op de vastgoedvraag die wij hebben. Omdat Livable een kleine organisatie is wordt er adequaat gereageerd. Dit geeft een goede basis voor de samenwerking en vertrouwen’.
– Yvonne Peters.
Lees hier de ervaring van een andere opdrachtgever Bergopwaarts.