Spring naar content
Kast met negen levens - Erik Huyg
Blog
09 mei 2023

Vintage meubels krijgen negen levens

Vandaag ben ik langs geweest bij onze smeltkroes van ondernemers in Leiden aan de
Noachstraat. Daar heb ik de rustige Erik Huyg gesproken en een rondleiding gekregen
door de verschillende lokalen die hij gebruikt. Erik heeft een passie voor vintage
meubels uit de jaren 50, 60 en 70. Wat heerlijk om daar rond te snuffelen, ik hou van
meubels en gebouwen met een verhaal. Kortom, hier zit ik helemaal goed!

Kast met negen levens

Erik is een ondernemer met passie voor vintage meubels uit de jaren 50, 60 en 70. Hij restaureert en verkoopt deze meubels onder de naam Kast met negen levens. Af en toe komt Erik zijn vader Walter een bakkie doen in Leiden maar eigenlijk vindt hij het gewoon leuk om ook even te helpen met het sjouwen van meubels. “Deze mooie meubelstukken krijgen door ons een nieuwe kans”. Erik heeft zijn onderneming in een antikraak schoolgebouw gevestigd aan de Noachstraat in Leiden en is al twee jaar fulltime bezig met het restaureren en verkopen van vintage meubels. Hij koopt deze meubels in bij handelaren, veilingen en particulieren. Erik is creatief en handig in het bedenken van oplossingen om meubels in goede staat te krijgen. “Ik kan meubels restaureren die niet in goede staat zijn en ze omtoveren tot prachtige vintage meubels.” aldus Erik. Hij richt zich met name op kasten, tafels, bureaus en andere houten meubels.

Vintage meubels restaureren

Het restaureren van vintage meubels is geen snel proces. Erik is minimaal een halve dag bezig en soms wel twee dagen om een meubelstuk op te knappen. Maar als mensen willen dat er snel iets opgeknapt wordt, is dat ook mogelijk. Erik zet zijn eigen werk even op hold en zorgt dat het meubelstuk snel klaar is. Het is ook mogelijk om meubels op te laten halen en weer thuis laten bezorgen, dit wordt door een vaste collega gedaan, met veel zorgvuldigheid. Alle meubels krijgen de zorg & liefde die ze verdienen.

Kast met negen levens - Erik Huyg Kast met negen levens - Erik Huyg Kast met negen levens - Erik Huyg

Trending badkamermeubelen

Kast met negen levens is trending in badkamermeubelen. Mensen willen graag van een oud dressoir een badkamermeubel laten maken. Erik behandelt het meubelstuk met een speciale coating zodat het geschikt is voor gebruik in de badkamer. Soms zijn vintage meubels wat lager dan tegenwoordig, maar dit probleem kan opgelost worden door de pootjes te vervangen en aan te passen indien mogelijk.

Antikraak ondernemen

Erik houdt van antikraak ondernemen, voordat hij via Livable in een schoolgebouw terechtkwam zat hij op een andere locaties via leegstandsbeheerders. Erik vindt het leuk om samen te werken met andere ondernemers en heeft deelgenomen aan de Kunstroute 2021 waarbij hij zijn meubelstukken heeft tentoongesteld.

Mid-century vintage design

Als je op zoek bent naar mid-century vintage design, dan ben je bij Kast met negen levens aan het juiste adres. Erik heeft een passie voor Deens design, vintage dressoirs en teak dressoirs. Merken die hij verkoopt zijn onder andere Pastoe en Webe.
Als je op zoek bent naar mooie vintage meubels uit de jaren 50, 60 en 70, neem dan op insta een kijkje bij Kast met negen levens. Je kunt hier prachtige meubelstukken vinden die met liefde zijn gerestaureerd. Binnenkort wordt de website ook gerestaureerd, dan kun je daar ook een kijkje nemen: https://kastmetnegenlevens.nl

Kast met negen levens - Erik Huyg

Is antikraak ondernemen voor jou ook een startersoplossing? Schrijf je dan in op onze website! Dan kunnen we kijken of wij een match zijn voor creatieve werkruimte.