Spring naar content
Kasteel Endegeest
Review
17 januari 2019

Een koninklijke bruikleen werkruimte in Kasteel Endegeest

Samen met Nienke Ledegang runt Job de Kruiff een journalistiek tekstbureau. Via een bruikleen-overeenkomst huren zij een kasteelruimte.

Samen met zijn partner Nienke Ledegang runt Job de Kruiff het journalistieke tekstbureau FC Tekst. Via een bruikleenovereenkomst huren zij een zolderkamer in Kasteel Endegeest.

‘Het werken in deze kantoorruimte is voor ons een soort experiment. Wij doen ons redactiewerk een deel van de week bij klanten, en voorheen deden we het andere deel vanuit huis. Maar we vroegen ons al een tijdje af of het toch niet lekkerder werkt in een kantoor. Thuis is er altijd wel een wasje dat ook gedaan moet of een kind dat om aandacht vraagt. Mijn hoop is dat ik hier productiever ben en dat het vanzelfsprekender wordt om eenmaal thuis het werk ook echt los te laten.’

Perfecte werkruimte

‘We speelden al een tijdje met het idee, maar we waren niet fanatiek op zoek. Toen ik de advertentie voor deze ruimte op Facebook voorbij zag komen, wist ik het wel. Een kasteel, en dan ook nog op fietsafstand! Ik heb niet te lang nagedacht, me snel ingeschreven en de volgende dag werden we gebeld. We zijn gaan kijken, het voelde goed en we kregen meteen de sleutels.

Voordelen van een bruikleenovereenkomst

Met een bruikleenovereenkomst kun je op korte termijn weer op straat staan als er een koper is gevonden, maar omgekeerd zitten wij er dus ook niet voor minstens een jaar aan vast. Dit is bij een ‘normale’ kantoorruimte vaak wel het geval. Als het toch niet brengt wat we gehoopt hadden of als we er in de praktijk te weinig gebruik van maken, kunnen wij er ook met 28 dagen opzegtermijn vanaf.

Een groot feest

Tot nu toe is het één groot feest om hier te zijn. Het bevalt in alle opzichten uitstekend. Iedereen die onze werkplek ziet is jaloers. Het is een inspirerende plek om te schrijven of te brainstormen over de bladen die wij maken. We kunnen op deze zolder heel rustig en geconcentreerd werken. Dat onderbreken we alleen voor een ommetje met onze camera door de kasteeltuin.’

‘Tot nu toe is het één groot feest om hier te zijn. Het bevalt in alle opzichten uitstekend. Iedereen die onze werkplek ziet is jaloers.’
– Job de Kruiff, FC Tekst

Lees hier het verhaal van een andere ondernemer die via Livable een bruikleen werkruimte huurt in dit prachtige kasteel.

Bekijk ook reviews van opdrachtgevers.