Spring naar content
Dance Fit
Review
14 augustus 2019

Dansschool Dance Fit danst de toekomst in

Samen met zijn vrouw runt Robin Buskermolen dansschool Dance Fit, dé dansschool van Leiden. De bruikleenconstructie werkt voor hen perfect

Als zijn reguliere werkdag erop zit, is Robin Buskermolen een paar avonden per week en meestal in het weekend te vinden in Dansschool Dance Fit. Samen met zijn vrouw runt hij dé dansschool van Leiden. ‘We wilden voor ruimte niet meer afhankelijk zijn van anderen. De bruikleenconstructie via Livable werkt voor ons perfect.’

Van invaller naar dansschooleigenaar

‘Ik gaf al stijldansles in diverse dansscholen, als aanvulling op het rooster of als invaller. Daarnaast vroegen mensen regelmatig of ik hen, vaak met vrienden, les kon geven. Vanaf dat moment ben ik kleinschalig meer onder mijn eigen vlag gaan doen. Steeds vaker huurde ik een lokaal, clubgebouw of bedrijfsruimte. De afhankelijkheid van locaties en roosters maakte het ons naarmate de vraag toenam steeds lastiger om verder te groeien.

Onder de mensen

De laatste jaren wilden mijn vrouw en ik er meer werk van maken. Dus gingen we op zoek naar een geschikte ruimte: niet te duur en groot genoeg. Een loods of bedrijfsruimte viel af, dit was niet sfeervol genoeg en qua huur niet rendabel. Bovendien wilden we het liefst een locatie ‘onder de mensen’, in een wijk. Onze dansschool moest van Leiden zijn en blijven.

Dé tip

Via een Facebook-advertentie belandden we bij Livable. Zij tipten ons over een gymzaal van een basisschool. Deze ruimte was betaalbaar en we konden er dag en nacht in! Ook mochten we de ruimte helemaal naar onze smaak inrichten.

Bruikleenconstructie, zo geregeld

De bruikleenconstructie is ideaal voor ons. De gemeente houdt het pand wind- en waterdicht, wij doen de rest. Is er iets aan de hand in de beheersfeer kan ik altijd bij Livable terecht.

Fijn ondernemen

Voor ons is Dance Fit een uit de hand gelopen hobby. Een houten vloer, voldoende ruimte en muziek… meer hebben we niet nodig. Tegen lage maandlasten en met een beperkt risico lukt het ons makkelijker om de dansschool naar een volgende fase te laten groeien. We kunnen nu echt doen wat we willen. Dat is heel fijn ondernemen.

“Dit is prettig ondernemen!”
– Robin Buskermolen

Bekijk hier een video over de ervaringen van andere ondernemers die gebruik maken van een bruikleenconstructie.