Spring naar content
Livable_vastgoedbeheerder_Andries
Blog
13 maart 2024

Carrièreswitch van accountancy naar vastgoedbeheer. Het verhaal van onze nieuwe collega Andries (28)!

Sinds februari is Andries onze nieuwe collega vastgoedbeheer en jullie zijn hem misschien al tegengekomen. “Ik heb bij mijn vorige werk, ja op een accountantsbureau, 4 jaar met plezier gewerkt. Maar ik wilde niet altijd iedere dag achter de computer blijven zitten, en toen ben ik me verder gaan oriënteren. Toevallig kwam ik Bastiaan tegen bij een voetbalwedstrijd. Tijdens mijn studie Bedrijfseconomie was Bastiaan mijn begeleider voor de minor ondernemerschap.” Toen was Bastiaan eigenaar van Voorkomleegstand (nu Livable). “We hebben vooral over voetbal gepraat en niet eens over werk haha”.
Toen ben ik de website van Livable gaan bekijken en heb gekeken of er vacatures open stonden en dat was het geval: voor vastgoedbeheer. Tijd voor een carrièreswitch!

Bij het sollicitatieproces van Livable loop je ook een middag mee met de vastgoedbeheerders

De overstap van accountancy naar een ander accountantsbureau is niet zo groot, maar naar een heel andere branche, dat is spannend. Dan is het moeilijker om je voor te stellen ‘is dit iets voor mij’? De vacature voor vastgoedbeheerder sprak me wel heel erg aan. Ik heb toen meteen gereageerd! Het eerste kennismakingsgesprek had ik met Noor. Toen werd voorgesteld dat ik een middag mee zou lopen zodat ik een goed beeld van het werk zou krijgen. Dat was zo waardevol, het is echt belangrijk om zoiets aan te bieden. Je krijgt een beeld van het werk maar ook zeker van de mensen en de sfeer. Na het meelopen wist ik zeker dat vastgoedbeheer iets voor mij was en volgde het tweede gesprek. Toen hoorde ik bij het team!”

Wat vind je van het werk als vastgoedbeheerder?

“Het werk is heel afwisselend, iedere dag is anders. Naast het werk op kantoor ben je ook genoeg onderweg. Echt de goede afwisseling tussen achter de computer zitten, vastgoed inspecteren en mensen ontmoeten. Mijn dag kan er als volgt uit zien; telefonische intakes houden met potentiële bewoners voor een van onze panden, contracten, facturen en sleutels klaarmaken voor de bezichtigingen van de volgende dag, en ondertussen gaat de telefoon dat er in een van de panden lekkage is waar direct iemand naar toe gestuurd moet worden. De volgende dag heb je bezichtigingen met bewoners, controleer je de status van vastgoed en krijg je telefoontjes van mensen die je willen bedanken omdat ze zo blij zijn met hun woning of kamer.
In mijn vorige werk was ik vaak met één enkel project bezig, maar als vastgoedbeheerder heb je zoveel diverse werkzaamheden dat je dagen/weken compleet anders kunnen verlopen. De tijd vliegt daardoor. Het is een leuk proces. Vaak kun je mensen heel blij maken met een goedkope woning of kantoorruimte. Dit is waardevol werk!”

Welke persoonlijke eigenschap helpt jou als vastgoedbeheerder?

“Ik ben een sociaal persoon en kan mensen goed inschatten. Wie heb ik aan de telefoon, wie staat er nu voor me, komt mijn inschatting overeen met het werkelijke plaatje? Dat is belangrijk als je met mensen werkt.”

En daar is de belangrijke vraag: wat zijn je hobby’s 🙂

“Haha, ik hou van voetbal en in het weekend blijf ik met vrienden altijd voor de derde helft. Ook doe ik graag aan fitness. Verder ben ik vorige zomer gaan samen wonen. Er moest flink verbouwd worden. Dat was een uitdaging voor mij, zo handig was ik niet. Maar hé, ik heb veel geleerd, ik kan nu gerust klusjes klaren en cilinders vervangen als het nodig is!”

Maar hoe bevallen die Livable collega’s nu eigenlijk?

Livable_vastgoedbeheerder_Andries_staand

“Naast het werk vind ik de sfeer op kantoor super gezellig. Het is een leuke mix van jong en ‘minder jong’ en het mooiste is dat er in dit team geen onderscheid gemaakt wordt tussen mensen. Het is samen werken en samen lachen.”

Werken bij Livable

Wil jij ook bij ons werken of stage lopen? We zullen je met open armen ontvangen, laat van je horen