Spring naar content
Livable helpt bewoners bij antikraak wonen met het belang van een backup adres voor veiligheid en stabiliteit.
Blog, Nieuws
30 juni 2024

Het belang van een backup adres bij leegstandsbeheer

We begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is om flexibiliteit te hebben bij antikraak wonen en tijdelijk huren. Maar met deze flexibiliteit komt ook de verantwoordelijkheid om voorbereid te zijn op onverwachte situaties. Daarom vragen wij onze gebruikers en tijdelijke huurders altijd om een backup adres op te geven. In dit artikel leggen we uit waarom dit zo belangrijk is.

Wat is een backup adres?

Een backup adres is een alternatief adres waar je terecht kunt als een project van Livable eindigt. Dit kan een adres zijn van familie, vrienden, of een andere veilige plek waar je tijdelijk kunt verblijven. Het idee is dat je nooit zonder dak boven je hoofd komt te staan, zelfs niet als een antikraak project plotseling afloopt.

Waarom is een backup adres nodig?

1. Voorbereid zijn op het onverwachte

Bij antikraak wonen en tijdelijk huren is het belangrijk om te begrijpen dat deze projecten per definitie tijdelijk zijn. Het kan gebeuren dat een project sneller eindigt dan verwacht. Door een backup adres te hebben, ben je altijd voorbereid op deze onvoorziene omstandigheden.

2. Veiligheid en stabiliteit

Hoewel de flexibiliteit van tijdelijk wonen voordelen biedt, kan het ook onzekerheid met zich meebrengen. Een backup adres zorgt voor een vangnet, waardoor je altijd een veilige en stabiele plek hebt om naartoe te gaan. Dit geeft niet alleen rust, maar zorgt er ook voor dat je nooit in een noodsituatie terechtkomt.

3. Verantwoordelijkheid naar de bewoner

Bij Livable willen we niet dat een bewoner op straat komt te staan. Ons doel is om leegstaand vastgoed te benutten en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de woningmarkt. Door van onze bewoners een backup adres te vragen, dragen we bij aan hun welzijn en veiligheid.

Hoe kies je een geschikt backup adres?

1. Betrouwbare locaties

Kies een locatie waarvan je zeker weet dat je er terecht kunt. Dit kan het huis van je ouders zijn of een vriend die je een kamer kan aanbieden.

2. Communiceer met je backup adres

Zorg ervoor dat de persoon of plek die je als backup adres opgeeft, op de hoogte is van deze afspraak. Dit voorkomt verrassingen en zorgt ervoor dat je altijd welkom bent wanneer je er gebruik van moet maken.

3. Houd alternatieven in gedachte

Hoewel één backup adres vaak voldoende is, kan het handig zijn om meerdere opties in gedachten te houden. Dit geeft extra zekerheid en flexibiliteit, mocht de eerste optie onverwacht niet beschikbaar zijn.

De voordelen van een backup adres

1. Gemoedsrust

Weten dat je een veilige plek hebt om naar terug te keren, geeft gemoedsrust. Dit maakt het makkelijker om te genieten van de voordelen van antikraak wonen zonder je zorgen te maken over mogelijke onzekerheden.

2. Flexibiliteit

Met een backup adres ben je flexibel en kun je snel reageren op veranderingen in je woonsituatie. Dit past perfect bij de dynamische aard van tijdelijk wonen.

3. Continuïteit

Een backup adres zorgt voor continuïteit in je leven. Je hoeft je geen zorgen te maken over waar je zult verblijven als een project eindigt, wat je in staat stelt om je te concentreren op andere belangrijke aspecten van je leven.

Livable’s rol in het proces

We helpen je niet alleen met het vinden van tijdelijke woonruimte, maar we ondersteunen je ook in het hele proces. We zorgen ervoor dat je goed geïnformeerd bent over je opties, leggen goed uit welke documenten nodig zijn, bespreken wat de kosten zijn en nemen de overeenkomst met je door.

En ja, een backup adres is een belangrijk onderdeel van tijdelijk wonen en antikraak projecten. Bij Livable doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat onze bewoners goed voorbereid zijn op elke situatie. 

Meer weten over leegstandsbeheer?

Wil je meer weten over onze aanpak als jij een ruimte zoekt en hoe wij jou kunnen ondersteunen? Neem onze website goed door en kijk vooral bij de veelgestelde vragen! Neem ook gerust een kijkje op de website van het Keurmerk Leegstandbeheer.