Spring naar content
Livable_antikraak_werkruimte_Leiden_WerkplaatsMM_leegstandsbeheer_eenzaamheid
Blog
06 april 2023

Duurzaam en trendy: Tuften bij WerkplaatsMM in Leiden

“Ben jij op zoek naar een uniek en duurzaam vloerkleed of wandkleed? Bij WerkplaatsMM tuften wij met passie en vakmanschap de mooiste ontwerpen. Laat je verrassen door onze hippe en trendy stijl. Kom snel langs in Leiden bij onze leuke onderneemsters Mariska en Marloes en ga aan de slag!”

Wat is tuften

Bij WerkplaatsMM worden er verschillende technieken gebruikt om stoffen te verwerken. Een van deze technieken is tuften; het met de hand maken van een hoogpolig tapijt. Bij deze techniek schiet je met een tuftmachine plukjes of lusjes garen door een stramien, een losgeweven stof. Zo ontstaan de polen. Na het draadschieten, kun je het tapijt scheren, waardoor er mooie lijnen en vlakken ontstaan.

Je oude spullen pimpen

Bij werkplaatsMM wordt tuften gebruikt voor het maken van vloerkleden, wandkleden, tasjes en krukjes. Door de vele mogelijkheden in kleuren, materialen en patronen, kunnen er unieke en persoonlijke ontwerpen worden gemaakt. Tuften is daarnaast een duurzame techniek, omdat er weinig materiaalverlies is en de stoffen lang meegaan.

Het tuften gebeurt handmatig, waarbij er veel aandacht wordt besteed aan de kwaliteit en het eindresultaat. Door de jarenlange ervaring en kennis van de medewerkers bij werkplaatsMM, worden er hoogwaardige producten afgeleverd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer vraag is naar de producten die met de tufttechniek zijn gemaakt.

Materiaal hergebruiken

Bij werkplaatsMM wordt niet alleen aandacht besteed aan het eindresultaat, maar ook aan het productieproces. Er wordt gewerkt met duurzame materialen (tweedehands of materiaal wat anders niet meer gebruikt wordt), er wordt rekening gehouden met het milieu. Daarnaast wordt er samengewerkt met lokale leveranciers, waardoor er een betrokkenheid is met de omgeving.

Tuften is een ambachtelijke techniek die bij werkplaatsMM met veel passie en vakmanschap wordt uitgevoerd. Het resultaat zijn unieke en duurzame en vooral erg gave producten, waar de liefde voor het vak vanaf straalt.

Workshop tuften in Leiden

Mariska en Marloes zijn twee leuke dames die via Livable werkruimte in gebruik hebben genomen. In Leiden staat een schoolgebouw aan de Noachstraat waar een twintigtal ondernemers hun bedrijf laten opbloeien. Midden in dit creatieve bolwerk kun je nu dus ook tuften! Er worden geregeld workshops tuften in Leiden gegeven door Mariska en Marloes. Wil jij ook een workshop tuften in Leiden volgen? Neem dan via DM contact op met werkplaatsMM. En wil jij antikraak ondernemen via Liable? Kijk dan bij ons aanbod of er geschikte werkruimte voor je tussen zit!